Nasi goreng
Fyra portioner
1 grillad kyckling (Jag använde inte riktigt hela)
Matris, 2 portioner
1 gul lök (Om man gillar rödlök ger det maträtten lite mera färg)
1 vitlöksklyfta
100 g bladspenat
2 stora morötter
150 g vitkål
1 msk matolja
Curry
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Vatten
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka lök, vitlök, vitkål och spenat och woka i en panna med olja tills grönsakerna blir mjuka.
- Rör ner kryddorna (efter behag).
- Hacka kycklingen och rör ner den tillsammans med riset i wokpannan. Tillsätt vatten eller olja så att det inte blir för torrt.
- Krydda mer om det behövs.
Nästa gång jag lagar detta kommer jag nog hacka ner lite paprika också. Kul med färg. Och gött!!
Detta är Indonesiens nationalrätt och kan liknas vid Pyttipanna. Lätt att göra och man kan ha i lite vad man känner för. Blir nog inte sista gången jag lagar Nasi goreng... :)
Kommentarer
Trackback