kasslergratäng med chili.
Kasslergratängen smakade helt okej! Lite mer salt och peppar nästa gång.
Recept, 4-5 personer
500 g kassler
1 gul lök
1 gul lök
½ röd paprika
3-4 dl mjölk
3-4 dl mjölk
1 dl chilisås
ev ½ dl creme fraiche (behövs inte)
2 ägg
2 ägg
200 g valfri pasta
1-2 dl riven smakrik ost
Salt och peppar efter behag
Persilja (hade inte det i min gratäng men jag tror att det kan vara väldigt gott i!
Hacka paprika och lök och stek i en panna med lite olja. Koka samtidigt pastan.
Strimla kasslern och stek tillsammans med löken och paprikan.
Strimla kasslern och stek tillsammans med löken och paprikan.
Vispa ägg, mjölk, chilisås och kryddor tillsammans i en bunke.
Häll först den kokade pastan längst ner i en ugnssäker form. Strö över kassler, lök och paprika.
Avsluta med chilisåsblandningen och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader!


Kommentarer
Trackback