Blåbärspaj.
Idag har jag som sagt varit hundvakt åt en jättesöt gammal Golden retriverdam som heter Dixie. :) Tyvärr var inte vädret det allra bästa under dagen så det blev ingen heldag ute... Istället har jag suttit och försökt komma på intervjufrågor till mitt examensarbete samt börjat med inledningen på arbetet. Nu på eftermiddagen har jag gjort lasagne (recept kommer senare!) och när Martine och Elsa kom på besök vid fyratiden slängde jag även ihop en blåbärspaj!
Blåbärspaj
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
½ dl sirap
½ dl grädde
Blåbär efter behag (jag gillar mycket blåbär!)
Eventuellt potatismjöl
1. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner samtliga ingredienser.
2. Smöra en pajform och häll sedan ner blåbären.
3. Pudra eventuellt över lite potatismjöl som att få blåbären mer fasta. Jag gjorde inte det idag, vilket ledde till en ganska kladdig (men god!!) paj.
3. Täck blåbären med havregrynsblandningen och grädda sedan i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
4. Servera med massor av vaniljsås!
Kommentarer
Trackback