Lasagne
Ännu ett pastarecept. :)
Idag gjorde jag lasagne, detta har aldrig riktigt varit någon favorit hos mig, men idag testade jag ett nytt recept, som jag naturligtvis gjorde ala Elin, som jag hoppas kommer smaka gott i lådan imorgon!
Jag använde mig i grunden av Morbergs recept på köttfärssås och gjorde sedan lite som jag ville, med det som fanns i kylen.
Köttfärssås
300 g nötfärs
150 (cirka) gram rökt skinka
1 gul lök
500 gram finkrossade tomater
2 msk chilisås
1 morot (ganska stor)
Salt och svartpeppar
Bechamelsås
Mjölk
Smör
Vetemjöl
Eventuellt salt och vitpeppar
Detta gjorde jag lite efter behag, beror helt på hur mycket sås man vill ha i lasagnen. :)
1. Hacka skinkan och löken, riv moroten och fräs i en panna. Häll sedan över detta i en gryta eller i en djup panna.
2. Stek färsen och häll sedan över detta i den andra grytan. Rör ner de krossade tomaterna och chilisåsen, Krydda efter behag. Låt småputtra i cirka 30 minuter.
3. Värm mjölk och smör på låg värme (annars bränner det lätt fast i botten och smakar apa). Rör försiktigt ner mjölet och rör ordentligt så det inte blir klumpar. Låt koka ihop till en ganska fast sås.
4. Börja med lasagneplattor i botten på en gratängform och varva sedan med köttfärssås och bechamelsås. Toppa lasagnen med riven ost. Jag använde mig av tacoost denna gång.
5. Gratinera i ugnen i 45-60 minuter. Täck gärna lasagnen med aluminiumfolie den första kvarten, annars blir det lätt bränt.
Kommentarer
Trackback